Vårt hus - Fasadmålning mm


September 2011

Så har äntligen takfoten fått sig en uppfräschning! Av Sandå Måleri ska tilläggas kanske... Mycket snyggt blev det!

 

 

Så har vi målat grunden två gånger och fyllt igen med grus runtom. Färgen är Jotun Mur Silikonemulsion och kulören heter S8500-N (Svart)

 

 

Framsidan där stupröret nu också är flyttat...                                 Kortsida väster där skyddet till kabel-tv kablarna kommit upp...

 

 

Baksidan vid källaren...                                                                   Kortsida öster vid infarten.

Juni 2011

Grunden lagad, slipers och grus samt jord och gräsfrön på plats. Nu ska grunden bara torka några veckor så kan man måla sen.

 

 Som vanligt är kvalitetsingenjör R Jansson
 med och övervakar arbetet i minsta detalj.

 Denna gång tillsammans med Bosse Bäver,
 som på bilden hamnat i skottkärran... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-05-20

Petter har grävt bort rabatten och nu väntar på Murar-Rolf som ska komma och laga grunden.  Sen ska vi täcka igen med markduk och singel. Bröderna Norling från Hofors ska också komma hit och flytta stuprännan till minnen där avrinningen sitter så hjälper det också till troligen.

 

 

2009-08-24   

Nu är alla gavlarna täckmålade och långsidan mot gatan två gånger och ställningen kan monteras ned och lämnas tillbaka till Östen (som bor längre ned på gatan).

Den har varit ovärderlig!

Imorgon ska panelen ovanför badrummet tvättas och förhoppningsvis hinner Petter måla den innan han åker nästa vecka. Panelen ovanför ingången skall också målas en gång till och sen är den också klar!

I dag har det annars varit stora fjärrvärme inkopplardagen. Mycket att hålla reda på för hundarna, som var hemma med Petter då han målade.

  1. Först kom Lönn & Söner och borrade sig in i källaren.
  2. Sen kom ABR - Aktiebolag Bertils Rörteknin som monterade avstägningskranar och väggfärste för fjärrvärmeledningarna.
  3. Imorgon kommer BJ och tätar runt rören in så platonmattan förblir tät.

 

Jag hittade hålet i granhäcken mot grannen där Piri rymt ut på tomten några gånger från inhägnaden på baksidan och stoppade dit ett kompost galler. Matte var inte populär.... Men med tanke på att hon även kommer ut på gatan så måste vi försöka med alla medel! Hon är en hejare på att smita iväg när man inte ser henne.

 

 

 

 

 

 

2009-08-16

Petter hann måla långsidan under midjan en andra gång och mer än halva västa gaveln under midjan. Nu ser det ju riktigt respektabelt ut... iallafall från gatan.

Tanken blev såld och hämtad igår eftermiddag av han som ringde från Bollnäs! Oerhört skönt!!

Tog snabbt bort annonsen från Blocket. Hade ingen aaaaaaning om att de var så populär. Men vi satte ju ut den till ett lågt pris bara för att bli av med den.

Kvällen avslutades med att fira min brors födelsedag, han fyllde ju 50 när vi var på Tollarspecialen. Kul att träffa svägerskans fastrar, speciellt Disa +90 bast! Hon och Piri har hittat varandra, se bild från julen 2008. Disa kommenterade Piris svans.... "Ser ut som en dammvippa"

 

 

 

 

 

 

 

2009-08-15

Petter hann täckmåla västra gaveln ovan midjan igår efm då han flexade ut lite tidigare. På bilder syns nu också en av de värsta delarna på huset... En bit av utbyggnaden som vi aldrig målat tidigare. En skylift är beställd till nästa helg då utbyggnaden ska få sig en duvning.

 

Tjommen ville inte ha tanken så vi satte ut den på Blocket och det tog inte lång stund innan vi hade första samtalet. En kille från Bollnäs hade letat länge efter just en sån tank att göra om till avloppstank. Ska komma med ett gäng kompisar imorrn och hämta den. Hoppas, hoppas, hoppas! Annars har vi ytterligare en intressent via mail också.

 

 

 

 

 

 

2009-08-12      

Idag blev det en del skottande för att säkra upp platsen där ställningen skulle stå innan vi försiktigt rullade den  från baksidan av huset runt på grusgången till den västra gaveln. Den fick precis plats innanför vallgraven där de ska lägga in fjärrvärmen. Sen kunde Petter har grunda gaveln ovan midjan idag.

Jag har ägnat lite tid åt bilen och gjort den snygg och fin inuti och Petter tvättade utsidan nu på kvällen. Hundarna har fått sig en rejäl promenad med simtur på efm. Petters jobbarkompis Kenth kom efter jobbet och de åkte till Högbo och gick runt sjön.

Ringde tjommen som var hit och köpte oljan för att höra om de ville ha tanken. Vi vill bara bli av med den. Han skulle ringa i kväll! Håller tummarna!!

Imorgon börjar vi jobba igen och vovvarna ska till dagis.

 

 

2009-08-11

 

Betongglas inmurade från utsidan...                                               ...och insidan av källaren...

 

Långsidan ovan midjan täckmålad en gång.

2009-08-10

Hemma igen efter en fantastisk special i vackra Ransberg utanför Ransäter i Värmland. Idag har vi inte gjort så många knop... lite trötta efter en lång dag och resa. Men vi vaknade iallafall i tid och gjorde oss redo för att Rolf skulle komma kl 9.

Jag stack iväg och hämtade hem Råbert från Fäbon som i vanlig ordning blev själa glad över att se oss, men mest av att se Piri tror jag! De rasade runt på gräsmattan och sen ned på bryggan i förhoppning om en simtur.

När jag kom hem hade fönstret, och myrboet (!), plockats bort och murningen påbörjats. Imorgon kan glasbetongen sättas på plats. Petter och också bekämpat myrorna utifrån och innifrån så jag hoppas vi får bort dem. Men måste blir svårare för dem att bo i glasbetong än i en murken fönsterram!

 

 

2009-08-05

Igår kväll kom Rolf som hjälpt oss med murning tidigare och kikade på fönstret. Jomenvisst kunde väl det muras igen... Så idag var jag iväg och fixade betongglas och leccablock så kommer han och murar igen det när dräneringen är klar. Idag grävdes den andra kanten fram och membran har satts fast längst ned under sulan. Sen platon matta utanpå som ska spikas fast med en list.

Petter målar på! Hela östra gaveln är nu grundad och målad engång ovan midjan och täckmålad 2 gånger under midjan. Kvalitetskontrollant herr R Jansson övervakar vartenda penseldrag!! Det blev lite anstängade åt nacken så han gick in och hämtade sig en IKEA krabba att vila huvudet på. Brevlådan har blivit ommålad i samma färg som grinden (RAL6005) och så har hunden fått samma färg som huset! Rätt tollarfärg och inte svart som tidigare!!

Nu tar vi pause för Tollarspecialen!

 

 

 

2009-08-04

Idag har det hänt grejor! Plötsligt stod det en liten grävmaskin utanför tomten... När jag hade varit och handlat hade den kommit in på tomten och grävt en hel del! Vips var den gamla oljetanken framme! Efter ytterligare lite grävning kom den upp! Nu ska jag sätta ut en annons på blocket får se om någon nappar. Sen tog det inte lång stund förrän hålet var fyllt ingen.

Även på baksidan blev det grävt ända ned till sulan. Sen ska membran och platonmatta sättas upp. Fönstret kommer att muras igen. Har pratat med Rolf som murade skorstenen och vi ska fixa sten och betongglas så kommer han när det är fixat!

Petter har kämpat med att grunda långsidan ovanför midjan och nu är även en 10 l grundfärgen slut. Dags att öppna nästa!

 

 

 

 

2009-08-03

En lååååång dag med målning för Petter igår. Jag hjälpte förstås också till men nu har vi börjat på höjder som kräver klättring. Tack och lov fick vi låna ställning av grannen och medan jag var och klippte mig hade kortsidan på toaletten blivit målad och ställning uppsatt. Hela kvällen var Petter på ställningen och grundade östra gaveln över midjan. Det sög färg!

 

 

På bilden till höger ser ni där Petter grävt upp för att visa var tanken och rören finns. Det ska bli skönt att få bort tanken och allt som har med oljan att göra från tomten!

 

 

 


Vi har jobbat på bra idag 2009-08-02 och nedre delan av långsidan och andra gavlen är klar! Men nu har vi nästa slut på färg!! Skulle ha köpt mer i fredags!! Men men... Petter ska få låna en ställning av grannen så kan han börja grunda övre delen av långsidan. Det ska komma en skur på eftermiddagen men jag hoppas det klarar sig. Jag har även hunnit klippa gräset även trädgården kommer att likna ett bombnedslag inom kort då de kommer imorgon och ska gräva in fjärrvärmen och ta upp oljetanken.

 

  

 


 

Idag 2009-08-01 tog jag nedre delen medan Petter var och rekade inför tisdagens SSRK träning vid Braxentjärn och tränade en sväng med Piri. Petter har öppnat den andra 10 l burken... Undrar hur många som kommer att gå åt innan hela huset är målat! Men det blir bra!!

 


 

Trots att vädret inte varit det bästa under semester är iallafall hela huset nu rejält tvättat. När Magnus och Lena var på besök åkte Petter och han ned och lade några timmar på skrubbing mellan träningspassen. Vi målade nedre halvan av gaveln igår (2009-07-31) och det suger rejält med färg! Men det blir bra!!

 

Huset är målat med Demidekk Oljetäckfärg (Körsbär) och knutarna med Demidekk Ultimate (vit)


Tillbaka