Vårt hus - rust av lill-rum


Sista golvsockeln på plats!


 


 

En jobbarkompis fick kontakt med en bra murare som hjälpte dem med deras skorsten som fick skador efter en soteld. Så vi bad honom om hjälp att täppa igen hålet vid golvet, som vi upptäckte när vi renoverade, som går ända in i rök kanalen... Samt göra en snyggare lagning av ventilationshålet vi inte längre behöver...

Nu ska det bara torka så kan vi måla och sen äntligen få upp golvsocklarna i hela rummet!

 

 

 


Så har hyllorna även kommit upp och längderna framför hela väggen. Vi är lite osäkra på hur vi ska göra precis innanför dörren. Förslagsvis försöka tapetsera och montera en skiva mot kanten på hyllplanen och kanske några vinkeljärn i väggen. Det tror jag skulle bli bra. Men vi får välansi vad vi hittar på.

Kom på idag att vi måste hitta på ett bra ställe att sätta upp några klädkrokar, annars blir Magnus inte glad. Ska klura på det.

Har också hittat en taklampa som elinstallatör P Jansson godkänt, den heter Bambi och kommer från Markslöjd. Gillar deras produkter faktiskt... Sen ska vi se vad vi hittar på vid garderobsväggen. På Ikea såg jag att de hade satt lysrör bakom en sådan panelvägg. Det såg riktigt bra ut. Hade först tänkt nått med dioder men jag tror inte jag kommer att hitta grejorna i det skenet. Och dioder på ena sidan och lysrör på andra var inte att tänkta på. Har bara två knappar på dosan på väggen har herrn i huset upplyst mig om. Så det så!

Så det får väl bli en plafond och lysrör!

 

 

 


 

Kvalitetsinspektör R Jansson Adventsmyser på kinamattan som varit undanstoppad i nästan två år. Det här är favoritmattan att bädda i, tugga tuggben på och även, till Mattes förfäran, SPY på... Den är extra bra till det tydligen.

Och då finns inget annat att göra än att göra så rent som det bara går och stoppa undan den till sommaren. Då tar vi upp den till Fäbon och skurar rent den när vi vet att det ska bli en vecka med skapligt väder för det tar så lång tid för den att torka. Men mysig är den....

Till Mattes stora glädje hann Husse koppla ihop tåtarna han drog igår och den sista adventljusstaken fick liv den också. En tavla hittade jag i skrubben som kanske kan passa?

Om 2 veckor kommer vår nya soffa och då kan vi ta upp bäddsoffan och fotöljen som nu står i vardagsrummet. Då blir ordningen återställd tycker Råbert som nästan varje kväll går och klagar på att det finns för lite soffplatser i huset sedan Ånyo hämtade hörnsoffan. Skandal!

Så fort någon reser sig ur fotöljen skyndar han sig att ta platsen.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kronan på verket är uppe! I panik, över att snickaren som satt upp taket inte kom nån gång, ringde jag till John Gustafssons bygg och fick prata med... min barndomsgrannekompis Anna. "Jomenvisst kunde väl de säkert hjälpa till. Om det blev nån timme över skulle de ringa". Och igår ringde Anna och sa att hon hade två snickare lediga som skulle komma! Petter fick kasta sig hem och öppna och sen kom Ivo och var kvar tills de åkte. Toppen!

De hann nästan klart. Så var det den förargliga brottlisten som skulle ha kommit v 42! Den kom i förmiddags till Karl-Hedin!! Så Petter fick skynda sig iväg och hämta den på takräcket! Och sen kom snickarna och gjorde klart allt idag på eftermiddagen. Hur bra som helst!

 


 

Det går långsamt framåt. Elementet kom upp i veckan, tack och lov. Det började bli lite ruggigt på övervåningen... Den har också fått en ny termostat som vi funderat på att investera till alla elementen. Trådkorgarna från Elfa kom också i veckan och monterades. När taklisten väl är på plats kan väggskenor och hyllplan också sättas upp. Sen ska det hänga 4 paneler i en väggskena framför alltihopa... Det blir nog bra när det blir klart. 


 

 

 

Fönster fodren är målade och uppsatta, de ska målas en sväng till på plats men jag kunde inte låta bli att smita upp med gardinerna. Det här med taklist till ett rum med brutet tak var svåraren än väntat. Inte förrän v 42 kommer listerna från Dala Floda.

Men den tunga pjäsen från källaren hjälpte Magnus till att brotta upp när de var här på besök. Skönt att den är på plats.


 

Så har Petter fått dit de flesta golvlister. Lister runt fönstren kom i veckan och ska sågas till och målas. Förhoppningsvis kommer taklisterna i början av nästa vecka.


 

 

Och så var mattan på plats! Vi valde Novilon Castello nr 7646.
Nu är det bara lister och lite el för Petter och pula med och jag ska fiffla med en garderobsvägg


 


Så var spånskivorna på plats! Dags för matta imorgon!!

 


 

 

 

Så har tapeterna också kommit på plats! Vi valde en Duro tapet som heter Veronica Zebra.
Ingen mönsterpassning och lätt att sätta upp. Den är också delbar så det är lätt att ta ned om man vill göra om.
Nu väntar vi bara på golvläggaren.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Onödigt bra" - sa snickaren om taket när allt var klart igår kväll. Nåja, listerna fattas men sen så! Nu ska vi hugga tag i tapetseringen så mattläggaren kan få fritt fram nästa vecka.

Murstocken blev inte provtryckt men vi har ju inte gipsat in den utan bara putsat och målat den. Efter att en hel kväll stått och rivit bort tapet också. Det måste troligen till ett proffs och laga hålet Petter hittade vid golvsockel. Där kunde man ta ut en hel tegelbit, som var sotig på insidan och tumstocken bara försvann så det är nog hål hela vägen in... Det får kamingubben ordna med när han sätter in kamin i vardagsrummet sen.

Fönstren och garderoben är grundad och målad så där ska det till lister också. Dörrarna till garderoben ska få sig ett nytt lager med färg också. Men det gör vi i garaget!

 

Ska bli skoj när det äntlingen är dags att börja inreda lite.

 

 

 

 

 

 

 


 

Eftersom vi stannat hemma från Tollarspecialen fanns god tid mellan resultatrapporteringarna att pyssla i lillrumet. Med gemensamma krafter slipade vi väggarna och sen grundade Petter själv. Även fönstren fick sig en avslipning och ny spackel och fog. Kvalitetsinspektör R Jansson ser till att arbetet utförs korrekt!

 


 

Farten håller i sig och lördag och söndag (4-5 augusti) förmiddagar ägnades åt gipsning av väggarna. Ivo var också med och hjälpte till. Man sparade murstocken då vi ska provtrycka skortstenen nästa vecka. Nu väntar spackling och målning och sen är det dags att ringa Reino för innertaket!

 

 

 


 

Så har det blivit dags för det sista rummet på övervåningen. Lillrummet som vi ska göra om till gästrum med lite träningsmöjligheter för matte... Petter fick ett plöstligt ryck och helt plötsligt var rummet rent på grejor. Sen började vi montera bort listerna i taket och då släppte masoniten och fram kom troligen original sponten. Vi hade pratat med Reino om hjälp att spika in ett nytt tak och när han kom förbi på kvällen och tittade hjälpte han till och tog bort elementet. Då är det ju lite lättare att måla kanske också.

 

 

Tv. Fönstret upp mot Idrottsvägen (öster) och elementet är bortmonterat. Th. Fönstret mot Ynglingagatan (söder). Här får vi lägga i lite mer isolering såg vi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till vänster ser vi gamla murstocken och en liten garderob. Reine tipsade om att limma upp vanliga gipsskivor där istället för att sätta renoveringsgips. Det var ett litet elände i vardagsrummet att få fast dem på murstocken så det är säkert ett bättre sätt.

Bilden ovan ser vi lagningar i taket och sot på var sida om murstocken. Det har vi ju sett i golvet att det har stått något här så det var ingen överraskning men lite häftigt att se iallafall.

I taket ska vi ha lite bredare brädor, lika som på nedervåningen och i sovrummet, vitlaserade. Väggarna ska vi ha en neutral tapet i lite olika dova gröna färger och golvet får bli lika matta som i hallen. Bäddsoffa har vi köpt på blocket i en gul/beige ton med mönster i rosa och grönt. Så hoppas jag min china matta i rosa blir bra till. Fåtöljen i gult passar också förhoppningsvisbra där jag har min massagedyna...

 

Sen blir det Elfa system efter enda hela väggen för förvaring.

Det blir nog bra när det blir klart!! Men nu ska vi till Fäbon några dagar. Det vankas grisfest!

 

 

 


Tillbaka