Vårt hus - vinden

I januari 2011 fick vi läckage i hallen från taket då det töade. Petter hittade skarvar som han misstänkte kunde vara orsaken och vi kontaktade Bröderna Nordling som lade taket. De kommer att byta vissa plåtar på taket över entrén i vår och även kika på taket runt den nya skorstenen. Men isbildningen pga för varmt tak menade de var största orsaken till eländet och rekommenderade att vi tilläggsisolerade vinden.

Så vi skulle ta in offerter på tilläggsisolering av vinden och när Petter kom upp på vinden fick han en chock! Så det blev till att ringa försäkringsbolaget, som inte täcker en sån här skada, men som rekommenderade en besiktning från OBM gruppen. Så blev gjort och vi ska förbättra ventilation i huset och framförallt från luften på övervåningen.

Vi kommer också att öka ventilationen på vinden och sätta dit en trygghetsvakt. När fuktproblemet är åtgärdad kommer OBM att göra en fungoral behandling där det finns påväxter. Vindluckan i sovrummet ska sättas igen och isoleras och en lucka tas upp från utsidan istället. Sen när allt det är klart får vi se om tilläggsisolering...

Men ingenting är egentligen skadat vilket ju är tur i oturen!

Före

 

 

Efter

Den 23 Mars 2011 var OBM gruppen hit för att se hur det såg ut 3 veckor efter avslutat behandling och resultatet ser mycket bra ut. Fuktigheten sjunker i trät och var som mest 16, och visst ser det betydligt trevligare ut på bilderna!

 

 

Trygghetsvakten monterad på norra gaveln

 


Tillbaka