OM OSS


Trots att vi faktiskt gick på samma gymnasium 1982 träffades vi första gången hos en gemensam bekant sommaren 1989. Petter hade då precis flyttat hem efter några år i Västerås och jobb på ABB. Det ena ledde till det andra och vi flyttade ihop och förlovade oss. 1991 köpte vi vårt lilla hus från 1913 på Ynglingagatan i centrala Sandviken.

Vi ville gärna ha hund och började leta efter lämplig hundras. Tina växte upp med hundar, familjen hade först schäfertiken Kynna därefter hanen Dango samt lilla yorken Ida. En arbetskamrat tipsade om tollare och vi fick träffa Kanadickens Cotton Club King "Billy" och valet var klart. En tollaren skulle vi ha! Billy skulle bli pappa till en kull i Falun och vi tingade en valp hos familjen Isaksson. I mellandagarna 1991 hämtade vi så hem vår första tollare Santos.

Då Santos var 8 månader blev han hastigt sjuk. Vi var lite förvarnade då hans syster Stella hade varit sjuk i hög feber och stela leder vid två tillfällen men trodde nog inte att även Santos skulle drabbas. Han fick behandling med kortison och blev snabbt bättre. Det fanns dem som inte trodde på ett tillfrisknande och därför valde vi att skaffa ytterligare en tollare när Annelie Lindberg, Lindalunds kennel, hade valpar. I november 1992 fick vi hämta Adde.

Santos behandlades i nästan ett år och behövde därefter inte mer medicin för detta. Han hade dock en del andra krämpor och vid 8½ fick han somna in. Då hade han opererats för diskbråck i nacken och vid röntgen på Strömsholm visade även flera diskbråck på andra ställen i ryggen. När han inte längre hade ett för honom värdigt hundliv tog vi vårt ansvar som hundägare. Adde fick några år som ensamhund innan Råbert, Rödrävens kennel, entrade scenen 2001. En stor personlighet om än något svårövertalad i vissa lägen. Hans bytesmedvetenhet var inte att leka med och i början ville han inte komma tillbaka med dummies, för att inte tala om vad han gjorde med vilt. Nåja, vi har lyckats komma överens om det mesta vid det här laget.

Då han DNA-testats C och fått diagnosen retinopati beslöt vi oss för att nästa hund skulle få bli en tjej och han är numer kastrerad. Vi höll alla tummar för att det skulle bli en tik till oss i Agorofens 7-kull. Lyckan var stor när vi den 17 maj 2006 hämtade hem Piri-pup, en go och glad tjej med mycket fart i!

Bor man i Sandviken blir man mer eller mindre drabbad av Sandviksmålet. Har du stött på det någongång? Klicka här får du några exempel.


Tillbaka