RÖDRÄVENS KRAMSNÖ "Råbert"


2008-12-30 - Operationsärret har läkt fint

 

2008-12-22 - Provsvar från SVA

Utlåtande

Insänt material: Hudnybildning från rygg

Vid den histologiska undersökningen av insänt material påvisades en väl inkapslad multilobulär tumör. Varje lobuli var inkapslad i en trabekuli av bindväv. Tumörcellerna var kubiska till cylindriska körtelepitel som påvisade ställvis en solid morfologi och ställvis små körtelstrukturer utlinjerade med en eller fler lager av tumörvandlade celler. Cellerna varierande i mognadsgraden mellan väl differentierade till låg differentierade med måttlig eosinofilt cytoplasma och stor apikalt belägen cellkärna med små, promineneta nukleoli. Det sågs en måttlig mitosaktivitet med förekomst av typiska samt atypsika celldelningar. Förändringen var fullständgt exstirperad.

Patologanatomisk diagnos: Apokrint adenocarcinom

Kommentar: Nybildningen är en elakartad tumör utgående från svettkörtelelepitelceller. Det finns risk för sprdning till subkutana, regionala lymfknutor och lunga. Eftersom tumören tillsysnes var fullstädigt extirperad kan vara prognosen avvaktande och en regelbunden kontroll av regionala lymfknutor rekommenderas.

 

2008-12-08 Opereration

Idag opererades Råbert. Gry på Sandvikens Hund och Kattpraktik tog bort knölen på ryggen. Det var INTE en talgkörtel så det känns ändå bra att det inte var en onödig operation. Den är nu skickad på analys så får vi se vad det är för något. Då Erika ändå skulle putsa upp hörntänderna undersökte hon resten av garnityret och den framtand han slagit av satt lös. Så då passade hon på att ta bort den också.  Och så fick han ett chip han också eftersom hans örontatuering är otroligt svår att läsa och vi ändå har en scanner hemma. Petter kom och hämtade oss och sen sov de på soffan bägge två under eftermiddagen. Han har fått lite mat nu på kvällen... alldeles för lite enligt honom... och varit ut lite på tomten. Nu har han sin nya uppblåsbara hundkrage och verkar trivas rätt bra med den. Vi får se hur kul vi tycker att det är att ha honom och kragen i sängen i natt.

 

Nyopererad och lite groggy... men kragen är mycket bättre än tratt!

 

Ett operationsärr om ca 1 dm blev det iallafall...


Tillbaka