Uppdaterat


2010-12-28

God Fortsättning i snövädret! Nu har det skottats i flera veckor känns det som! Idag var Petter, brorsan och brorsonen och hjälpte pappa skotta fram stugan i Fäbon. I stan har vi förutom bra kommunal snöröjning även en ytterst lokal variant också. Tror inte tidningsbudet kan klaga då trottaren är skottad hela vägen. Har lagt ut lite snöbilder>


2010-12-11

God Jul och Gott Nytt År tillönskas alla våra vänner!


2010-09-11

Idag har Petter och Piri startat för första gången i ÖKL Tollingjaktprov och de fick ett 3:e pris. Helt fantastiskt att hon gick ut på de två (jo de var 2 vattendirigeringar på det här provet) fastän de bara tränat det några få gånger. Men dubbelmarkeringarna och dirigeringarna tog på krafterna och sen mattades hon lite på söket...

Men vilken säsong det har varit! Ett CACIB i hamn (& BIR), ett 1:a pris i NKL och pris i ÖKL Tollingjaktprov. Vilken tjej!!

Husse hade ett pris som väntade vid hemkomsten, se bild här>. Den 15 åriga var belöningen för pris i ÖKL. Nu är det bara den 18 åriga kvar...

Förra helgen ställdes hon ut på SKK Int i Högbo. Hon blev bästa Championtik med CK och 5:e bästa tik. Domaren tyckte hon skulle tänka på midjemåttet och så var väl inte all päls på plats riktigt än.  Det hoppas vi att den är till utställningen i Hamar 9 Oktober!


2010-08-01

Idag var det dag 2 på Tollingjaktprovet i Höstbodar och Petter och Piri tog ett 2:a pris. Piris bror Tico startade i ÖKL och tog också ett 2:a pris.


2010-07-31

Idag startade Petter och Piri på Tollingjaktprov i Höstbodarna, Ockelbo och idag blev det ett 1:a pris, dagens bästa NKL hund samt bästa tollingarbete. Piris bror Twist startade i ÖKL och tog också ett 1:a pris. Duktiga syskon det där!


2010-07-27

Så har den årliga Tollarspecialen gått av stapeln i Kolmården och vi gjorde en snabb visit på fredagens Tollingjaktprov. Eftersom vi bara skulle vara där en dag tyckte vi att Råbert också fick följa med för en gångs skull. Han är dock inte speciellt road av att åka bil och förstod åt vilket håll det lutade när vi började packa. Piri var däremot mycket nöjd över att bilen stod öppen och låg förnöjt i skuffen och gnagde på ett tuggben!

Vi åkte ned på torsdag eftermiddag och checkade in på Scandic Nord. Där fanns hundlakan, vattenskål och godis på rummet och väntade på vovvarna. Helt OK sa Råbert! Åkte sen ut till Krokek för att checka in i Sekretariatet och hälsade på Lena och Magnus som var som bäst igång med att sätta upp förtältet till husvagnen. Sen åkte vi tillbaka, käkade och rastade hundarna. Under natten hade visst Kommissarie Rödräv tagit på sig att vakta sin del av korridoren, 4 yl hann det bli innan han stämplade ut... Tack och lov inga klagomål dagen efter!

På fredagens prov åkte Magnus och Pasta ut med Petter och Piri och jag och Råbert var kvar för att se Lena och Müsli tävla lydnad. När vi satt där vid planen fick jag höra av flera vi hejade på att de aldrig träffat Råbert förut, kändes mysko, men han brukar ju inte vara med. Men sen träffde vi också gamla bekanta från tiden när vi bara hade Råbert. Hur som helst var det roligt att se att han trivdes och tyckte det var kul att vara med!

För Piri slutade provet snöpligt tyckte hon. Tollingen gick bra och markeringarna men efter lite strul på linjetaget bidde det tack och hej, hon apporterade inte anden. Då hade hon redan söket i näsan så hon hade sett mycket förvånad ut när de fick lämna rutan. Bara att bita ihop och komma igen! Det gjorde Petter och spräckte en tand visade det sig när han fikade efter provet...

Sen fick sig ryggen en törn när han bar 18 säckar betong till klacken som skulle muras till garaget. Men den blev bra när det blev klart!


2010-07-12

Sommar, varmt och semester - härligt härligt! Man hinner dona lite varje dag förutom lite träning också. Vi lade färdig gräsmatta där BJ grävde upp för fjärrvärme och den gamla oljetanken som tagit sig bra i värmen. Men Petter har varit duktig med vattning. Nu ska vi fortsätta med kantläggning runt huset, bort med plattor och rabatter! Nu blir det grus!! En stor klängros som hängt med sen vi flyttat in måste tyvärr bort... Funderar på om den kan flyttas eller om någon vill adoptera?

Murar-Rolf var här och kikade igår och kommer nästa vecka och hjälper till att gjuta en kant istället för trä-tröskeln som ju kommer att ruttna när den nu sitter utanför den nya garageporten.

Sen har vi varit på Kennel Klan-helg förstås, otroligt trevligt som vanligt! Petter & Piri jobbade med vatten som störning på lördag fm och ett vattenpass på efm vilket var passande i värmen. På söndagen höll Petter ett Tollingpass med Titti.

Nu ska vi bara boka ett hotell så vi kan åka på Specialen!


2010-05-30

En aktiv helg! Lördagen spenderades i Österbybruk och Kennelklubbens Internationella utställning där Petter och Piri gjorde ett utmärkt jobb och vi kunde åka hem med en BIR och CACIB rosett. Med lite övertalnings hjälp av Annika stannade vi kvar, om än lite motvilligt från Petters sida, och var med i finalen där domaren gjorde lidandet kort. Men men.. man måste ju stanna kvar för att någon gång bli placerad.

Idag ringde väckarklockan ännu tidigare och Petter gav sig iväg för att hämta upp Johanna och Toppen på väg till Örebro och lite träning i Dyltabruk.


2010-05-23

Kristi Himmelfärdshelgen spenderades hos Lena och Magnus i Mariestad, väldigt trevligt! Petter och Piri tränade varje dag och på lördagen anslöt Agrosofer från Skaraborgs filialen också. 

På hemmafronten har den gamla Klippo gräsklipparen fått en välbehövlig service och blev som ny! Det behövs för gräsmattan växer så det knakar. 

Lite paff blev jag när Polisen ringde torsdag fm.... sökte Petter Jansson... hans cykel stod upp och ned på gården inne på dagiset vi bor granne med. Bra att stöldskyddsmärkningen funkar men tråkigt att återigen ha besök av klåfingriga personer som inte kan skilja på ditt och mitt! Kedjan hade hoppat av men annars var det inget skadat på cykeln. På fredagen cyklade jag förbi Cykelbyggaren och pumpade däcken, hann nästan fram till Folkets Hus när bakdäcket exploderade. Bara att knalla tillbaka och lämna in den, nya däck, slagar, sadel och service på växlarna...

Nytvättade fönster och gardiner brukar innebära, ja just det REGN! Men det ska visst dra bort i efm.. Då ska stolparna till innergården flyttas och nytt staket monteras. Helt Piri-säkert blir det nog inte men det får duga!


2010-05-09 Petter och Piri tränade med Sanna och GästrikeTollarna i fredags i Höstbodarna. Petter var väldigt nöjd över hur de fick till dirigeringen och stoppsignalen på ett sätt som hon svarar så bra på. Nu ska det köpas "dirigeringsskålar" på Ö&B!. Förra helgen var vi som vanligt i Fäbon och höll oss undan rakter och smällare för Råbbans skull. Sen deltog Petter & Piri i en handling kurs för Gerard O'Shea med SSRK Gästrike sektionen. Kanske inte så bra med så mycket köttbullar mitt i värsta skendräktigheten men men. Har uppdaterat lite aktiviteter.

Fick precis ett mail med den tråkiga nyheten att det har tänts en ny stjärna på hundhimlen. Råberts syster Thelma har fått somna in efter en tids sjukdom.


2010-04-18 Vårens första träningspass är nu avklarat och Petter var riktigt nöjd med hennes jobb vid gårdagens träning med Gästrike Tollarna. Har uppdaterat lite aktiviteter. Vi får väl se hur länge pälsen sitter kvar.. men jag har iallafall precis anmält henne till Östrbybruk.
2010-03-20 Grattis Piri och alla hennes syskon på 4 års dagen!


2010-02-22 Eftersom Piri nu har löpt klart var det så dags för bad innan återgång till dagis. I värsta snöyran åkte vi in till Valbo och Jennys Hund och Katt i lördags där jag hade bokat deras hundtrim. Det känns lyxigt att få ha salongen för sig själv, höj och sänkbart badkar, välja fritt bland schampo och balsam, trimbord, fön, alla saxar, kammar och borstar som finns att välja bland. Så på två timmar var de badade, fönade och tilltrimmade utan att det känns som ryggen håller på att gå av!

 


2010-01-23 Grattis Råbert och alla hans syskon på 9 års dagen! Efter frukost fick han öppna sitt paket som legat inslagen länge. En 1000 foting! Den fick INTE Piri först men sen under dagen var det OK att bita lite i svansen. Ett fint vitt tuggben fick han också, hans favvo. Dagen slutade med att vi upptäckte att Piri börjat löpa! Som vi har väntat!! Vilken födelsedag!!

 


2010-01-10 God fortsättning på det nya året! Har inte gjort så många knop än i år med uppdaterat lite aktiviteter. Nu har vi egentligen inga planer på att åka till vare sig Kanada eller USA i år men det är lite skoj att ha dem med. Ifall man vinner på lotto eller nått!

 


 

2009 års uppdateringar  |  2008 års uppdateringar  |  2007 års uppdateringar

 


Tillbaka