Uppdaterat


2008-12-30 God fortsättning! Vi har spenderat största delan av julen i ett gnistrande vackert fäbon. Det är skönt att vi fick en vit jul för snön lyser upp tillvaron däruppe i skogen. Nu har vi varit hemma några dagar men ska förstås upp till nyår igen så att vi kommer undan smällarna för Råberts del. Även om det har gått bra hittills vet vi att man använder tomten mitt emot oss som avfyrningsramp av många som bor i radhusområdet ovanför... och så roligt vill vi inte ha det. Råberts ärr har läkt jättefint och nu finns inga sårskårpor kvar alls, har lagt ut en bild här>. Ser lite skoj på vissa ställen (till vänster på fotot). Det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut när pälsen har växt ut. Verkar finnas en viss risk för att han blir en Nova Scotia Ridgeback Retriever...
2008-12-22 Så var det dags för Piris andra rabies spruta och så hade provsvaret på Råberts knöl kommit från SVA. Det var inte rolig läsning - elakartad tumör med risk för spridning. Hela utlåtandet finns här. Men allt verkar ha avlägsnats så det är ju skönt att den är borta! Lymfknutorna är inte påverkade och någon lugnröntgen tyckte vi inte att vi ville göra i detta läge. Nu ska vi fira jul i Fäbon och ha det bra!
2008-12-21 God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla våra vänner!
2008-12-18 Igår var det dags att ta stygnen på Råbert efter operationen. Det har ju läkt jättefint och inte vätskat något. Tyvärr hade de ännu inte fått svar på vad knölen var för något men vi ska ju dit med Piri på måndag för nästa rabies spruta så då har det förhoppningsvis kommit. Bara att pyssla om skorporna innan pälsen växer ut. Och så får han förstås inte vara där med munnen... Nej, det ska väl gå bra, trodde jag. Tills vi kom hem och han kastar sig upp i soffan på rygg, det kliar ju förstås! Jojo, drar upp såret mellan två stygn där det är som tightast och så börjar det vätska. Suck! Tur att det är sytt under också...
2008-12-08 Idag opererades Råbert. Gry på Sandvikens Hund och Kattpraktik tog bort knölen på ryggen. Det var INTE en talgkörtel så det känns ändå bra att det inte var en onödig operation. Den är nu skickad på analys så får vi se vad det är för något. Då Erika ändå skulle putsa upp hörntänderna undersökte hon resten av garnityret och den framtand han slagit av satt lös. Så då passade hon på att ta bort den också.  Och så fick han ett chip han också eftersom hans örontatuering är otroligt svår att läsa och vi ändå har en scanner hemma. Petter kom och hämtade oss och sen sov de på soffan bägge två under eftermiddagen. Han har fått lite mat nu på kvällen... alldeles för lite enligt honom... och varit ut lite på tomten. Nu har han sin nya uppblåsbara hundkrage och verkar trivas rätt bra med den. Vi får se hur kul vi tycker att det är att ha honom och kragen i sängen i natt.
2008-12-05 Passade på att ta en liten snö bild på tomten idag... Annars är det mycket jobb för både Petter och mig. Jag byter arbetsgivare efter årskiftet och går tillbaka till Sandvik IT men kommer att jobba med liknade arbetsuppgifter. Jag har ju under nästan 2 år varit utlånad på heltid till den avdelning där jag kommer att börja. Petters avdelningen håller man på att decentralisera och fördelar ut konstruktörerna på de olika affärsområdena vid Sandvik Materials Technology. Det blir nog bra när allt blir klart!

Vi har också hittat en uppblåsbar krage till Råbban då han ska opereras på måndag. Var in till Jennys i Valbo men de hade ingen Large storlek kvar och kunde inte heller få hem någon i tid. Men Petter fick tips om www.bomica.se och de var snäll och lade en i ett kuvert så vi hade den dagen efter. Kanon!! Råbert verkar inte bry sig alls om kragen. När vi provade den på Piri stod hon blixt stilla som en stenstaty och kastade blickar på mig. Inte ens för värsta smaskgodis ville hon gå omkring med den. Hon har sina ideer den damen! För att inte tala om vad hon gör när hon får en reflex sele på sig eller en snusnäsduk runt halsen!! Försöker orma sig ur dem med krypning medels ålning medels krafsning... "Don't cramp my style"


2008-11-25 Igår blev det veterinärbesök för båda vovvarna. Piri fick sin första rabies vaccination och ett eget pass. Vi har Finland i kikarn inför nästa år för lilla damen. Passade även på att kolla tempen på henne, har jag aldrig gjort på henne (skäms) och den låg på 38,2 så nu vet vi det. Råbert hängde med för att Gry skulle kolla hans knöl på ryggen. Den har vi kollat förut och då var det bara talg. Då sa man att den kommer att spricka själv, men det har den inte gjort. Nu är han inte mycket påverkad av den men reagerar när man tar på den förstås. Ibland tror folk han har en fästing... Igår fick inte Gry ut nån talg, bara blod, och då kände jag att den här vill jag ha bort nu så det inte är något annat som håller på att växa. Så den 8 december fick vi tid för operation. Piri ska tillbaka  för sin andra rabies spruta den 22 december.
2008-10-18 Tollarträff i Edsbyn lät ju jätteskoj men det fick bli andra prioriteringar idag. Eftersom Piri är på sluttampen på löpet och nog ska till dagis igen i slutet av nästa vecka var det badning av vovvar istället. Hos Jennys hund och katt i Valbo finns det hund-spa där man får hyra in sig för att bada sin hund. Då ingår höj och sänkbart badkar, schampo, balsam, tillgång till kammar, borstar, saxar av alla de slag och klippmaskin, fön och höj och sänkbart trimbord. Superlyxigt!

Råbert var rejält lortig han med och jag hade tagit med specialschampo (Virbac Epi-Sooth) som stillar lite klåda till honom. Till Piri tog vi lite av Espree Citrusil schampo  och Honey and oat conditioner och hon blev också jättefin och doftar gott. Efter badet var det torkning och kamning. Vi provade fönen, den var lite läskig i början men sen verkade det faktiskt som om de tyckte det var skönt! Jag klippte lite på Råbert och tog maskinen och rakade runt öronen för att få in lite luft. Vips hade 1½ timme gått! Vad skönt att bara gå därifrån när vi var klar. Inte behöva städa hela badrummet med en rygg som bara skriker ont ont ont! Bara slänga i handdukarna i tvättmaskinen när man kom hem och beundra sina två fluffon...


2008-09-30 Nu kan man ju kanske tro att det inte hänt så mycket hos Oja-Jansson eftersom inte hemsidan blivit uppdaterad men så är det inte riktigt... Matte har varit iväg på vidareutbildning i London som det finns lite skrivet om i resebloggen. Husse var hemma och tog hand om hundarna och takläggarna - Pinnhagen 9 fått ny mössa. Tyvärr uppdages lite saker som behöver åtgärdas innan vintern. En del panel satt inte riktigt fast och måste göra om, just nu sitter där plast för så länge. Vi har funderat på varför fodret ovanför fönstret på baksidan ser så konstigt ut. Det visade sig att bläcket ovanför fodret var skarvat och att det runnit in vatten där, ruttet kan man lugnt säga. USCH! Så länge får vi byta bläck och foder och sen kanske be någon mer bevandrad i snickerier kika på fönsterkarmen om det också måste bytas. Men det var ju skönt att det inte var några större skador på taket iallafall.

I helgen hälsade vi på hos Lena och Magnus i Mariestad. Tinas föräldrar var också bjudna och följde med. Lördagen ägnade Petter & Magnus åt hundträning tillsammans med andra tollare - Agrosofer ur kull 5, 7, 8 och 9 var representerade.  Tina, Lena, Vera & Ivo drog till Falköping på Ostsafari och sen hann vi också med en sväng Westies. Lördag kväll var vi bjudna till Lenas mamma Birgit & Roy och fick en underbar 3-rätters middag! Kul att få träffa Chili-vippen igen, verkarde som om hon tyckte detsamma om att träffa oss. Konstaterade att Piri börjat löpa på lördag kväll, alla  tecken har ju tytt på det ("lilla-taninen" osv) men jag trodde nog från början att det skulle bli senare. Men Sanna hade rätt! På söndagen styrde vi kosan norrut efter lite fotografering och vi stannade till på vägen hem och hälsade på hos Ulrica, Uffe och Råsa på Fliken, alltid lika trevligt!


2008-09-01 Så har vi provat på jaktprov i Norge. Själva resan gick bra, vi hade 40,8 mil och det tog 5,5 timmar dit och 5 timmar hem, det kan gå lite fortare när man har hemlängtan ;-) Vi tog vägen över Falun, Rättvik, Mora, Malung, Torsby, Kongsvinger och sen var vi framme i Skarnes. Vi hittade lätt till Campingen som låg precis vid väg 2 mellan Skarnes och Oslo men vackert invid en älv. Perfekt enligt Piri! Hytten var fräsch och fin. Ett litet sovrum med våningssäng och en bäddsoffa i allrummet. Kallt och varmt vatten fanns indraget och den låg näst närmast service byggnaden.

Lördag fm rekade vi lite och stämde av samlingsplatser, vägbeskrivningar och hur lång tid det tog att åka ungefär. Samling för Kvalificeringspröve var kl 16 på lördag efm. Vi åkte sedan till en travbana inte långt från campingen där det fanns en klippt gräsmatta av lite större modell. Där sattes koner ut för att markera en bana, se beskrivning på NRK's hemsida.  Sen var det bara att knalla runt, först från 1-3 fot i koppel, 3-5 utan koppel, sätta hunden på 5 knalla tillbaka till 1 och göra inkallning, sen kastarde domaren en dummie till 5 som hunden skulle apportera och sist var det ett skott med startpistol. Det fixade Piri galant. Mitt i allt kom vi på att vi glömt Piris papper på campingen så när Petter var klar stack han iväg för att hämta dessa. Under tiden hann Malin och Keno anlända och slöt upp vid travbanan. De var ytterligare svenskar som skulle göra provet och de flesta verkade komma från Värmland. Sen begav vi oss tillbaka till campingen för en tidig kväll och ännu tidigare uppstigning.

Efter sedvanligt packande, städande och snabbt frukostintag åkte vi i lag till provplatsen. Tur att Malin tyckte vi skulle åka lite tidigare för det tog längre tid än vad vi först trodde. Väl vid samlingen fick vi startnr och begav oss till Begynnelseklassrutan. Piri och Petter hade nr 11 och Keno och Malin nr 15 så det blev en lång dag i rätt blött väder. Petter får blogga själv om provstarten.... Jag var dock med när Keno och Malin startade och som gjorde ett strålande jobb tyckte jag. De blev kvar på prislistan, vilket inte Piri blev, och ett 3:e pris bidde det tillsist. Därmed var helgens bravader över för oss och vi begav oss hemmåt. Vi är en erfarenhet rikare och har Kvalificeringsprovet avklarat vilket ju var själva målet med resan.


2008-08-27 Norge - Here we come! Malin och Keno ska också starta på provet i Norge (Kongsvinger avdelningen) och hon ringde resolut till arrangören igår kväll. Sedan kom det ett efterlängtat SMS om att alla anmälda hade kommit med. Tjohoo!! Sen är tanken att bara träna vilt med Piri inför Tollingjaktprovet i Dalarna i oktober. Tyvärr såg jag ett litet orosmoln igår kväll... Piri hade tagit fram "lilla-taninen". Hon fick en mjukisdjur i form av en liten gul kanin med sig när vi hämtade henne hos Annika. Den ligger normalt underst i högen av alla mjukisdjur och kommer fram sådär inför löp.... Nåja börjar hon löpa så gör hon, och det kommer fler tollingjaktprov....
2008-08-26 Vi går och väntar på besked om Piri har kommit  med på provet i Norge... Håller tummarna! Har städat lite i aktiviteter och Petter har träningsbloggat om veckans träning. Piris duktiga syskon har varit i farten! Både Vilda och Twist har tagit varsin 1:a i NKL, grattis!!
2008-08-14 Petter har träningsbloggat om veckans träning.
2008-08-06 Har mest pysslat med Specialens hemsida för att publicera resultaten. Själv tappade jag bort Piris kritik men fick den per mail inskannad av Kerstin Gunnebo, tack snälla! Har nu lagt in Piris kritik och Petter har träningsbloggat om Agility träningen igår. Har fyllt på med lite aktiviteter>.
2008-08-04 Hemma igen efter årets Tollarspecial på Gålö. På fredagen startade Petter och Piri WT som gick över förväntan. 85 p och en 11 placering av nästa 100 anmälda är ju inte illa (86 p  gick till final). På söndagen ställdes Piri för första gången i Championklass och fick fin kritik och HP av Bertil Lundgren men blev inte placerad. Sedan var Piri med i Agrosofens Uppfödargrupp som fick en 5:e placering och i Ettas Avelsgrupp som kom 3:a. Det finns några bilder från WT i bildalbumet>

Vi hämtade också hem Råbert från kollo i Fäbon igår där det senaste dygnet med regnande här hemma gjorde att han självmant hoppade in i bilen. I Fäbon ska man vara ute och bada, inte sitte inne i stugan i regnet verkade han tycka. Han nosade av alla väldigt noga och kände säkert att vi umgåtts med en löptik (Müsli) hela helgen och många många andra tollare.


2008-07-29 Ibland duggar det tätt! Idag gick Petter och Piri ett rörligt viltspår i ÖKL och fick så sitt trejde 1:a pris så vi kan lägga till SVCH till Piris namn. Härligt!
2008-07-27 Hurra hurra hurra! Piri blev Champion idag!! Vi som tyckte en slät etta skulle vara bra idag, hon har ju inte så mycket päls, och så gick det så bra, läs kritiken. Hon blev Bästa Tik, enda tik med CK, och fick Certet. Syster Sniffa fick en etta i jaktklass men med finfin kritik. Brorsan Tico slog brorsan Twist och fick Certet och blev BIR. Inte nog med det, gruppen var den bästa domaren sett sedan Specialen 2000, som sedan blev BIS avelsgrupp. Så det blev en lång dag i vackra Högbo i strålande högsommarvärme. Tur att Råbert var på kollo under dagen i Fäbon!

Efter lite mat och prat hemma hos oss åkte vi och hämtade Råbban och Piri fick ett välförtjänt kvällsdopp. När vi sen kom hem firade vi med att öppna den sista av de tre champagne jag inhandlade på Charles de Gaulle flygplatsen förra sommaren. Vi hade sparat den bästa till sist, en Pommery Brut Royal. Har lagt in lite bilder här>


2008-07-25 Semester och kanonväder! Lena och Magnus har varit på besök och det har i vanlig ordning inneburit shoppingrundor för mig och Lena och träning och bad för Petter, Magnus och hundarna! Förutom träningen i Braxentjärn som Petter har träningsbloggat om så blev det lite spårträning och apporteringsträning vid Rosenbergsstugan också... Det finns lite bilder, både som Petter och Lena tog, från träningen i fotoalbumet. Sen grillades en halv gris på lördagen där Petter och Magnus hade ett pass. Tur att det fanns tält att sitta under när vi skulle äta för naturligtvis kom det en skur, men gott var det! Hundarna fick naturligtvis en doggybag med sig hem att smaka.
2008-07-11 Ytterligare en 1:a med full pott i ÖKL Viltspårprov bärgades hem idag av Petter och Piri! Snyggt jobbat!
2008-07-09 Petter har träningsbloggar om tisdagens syskonsträning, bilder finns i vårt bildalbum.
2008-07-07 Mest för att stilla nyfikenheten men också för att Råbban skulle få ut på nått kul också anmäldes det till det årliga Nattspårprovet hos Taxklubben. Råbert hade vi förberett redan dagen innan med "skogen och spåra" så han visste mycket väl vad som var i görningen. Piri var helt övertygad om att husses ombyte till gröna kläder och packande av sitt-ryggsäcken innebar skoj för henne. Hon trodde inte sina ögon när de åkte iväg i "hennes" bil kl 8 på lördagkvällen UTAN henne!! Nu har väntan och ordinarie prov inte varit Råberts starka sida någonsin, jag hade nog trott han skulle ha lugnat ned sig på den fronten, men icke.  Det bopperipoppades iväg så han missade en vinkel och domaren fick ingripa, men sen gick det bra! Och han var tyst vid skottet! Piri satt uppe i soffan i lillrummet och spanade efter dem. Att de kunde åka utan henne! 
2008-06-30 Har fotat grinden som blästrats och pulverlackats och blivit så fin, klicka här>
2008-06-29 Det bidde inget WT för Petter och Piri igår. Husse är förkyld och man behöver vara på topp för att hinna med i svängarna när det apporteras. Däremot kan vi utöka samlingen av Pyssla med Piri - del 3. Det var efter kvällens middag, hundarna släpptes ut på tomten en sväng medan matte och husse gick in i vardagsrummet för att se på lite TV. Efter ett tag kommer Råbert in, han kan ju öppna och stänga myggdörren själv - både in och ut. Efter ett tag av fullkomlig tystad, vilket vi förstått är olycksbådande efter källarutgrävingen, gick matte ut för att se vad Piri gjorde själv på tomten. Matte hittade ingen Piri, hon kom inte när matte ropade. Matte ropade sen på husse, husse visslade i pipan men ingen Piri. Husse kikade som hastigast under brädhögen med presenning över men såg ingen Piri. Husse letade efter Piri inne, uppe under sängen, nere i källaren medan matte gick runt och tjoade på tomten och letade i alla vrår hon burkar vara - men ingen Piri. Nu var paniken nära - var har Piri-pupen tagit vägen?! Men vi tyckte det prasslade vid preseningen. Petter lossade på repen så vi kunde kika under ställningen brädorna ligger på och DÅ fick vi syn på en jordfärgad nos och ett par plirande ögon kika fram. Hon hade grävt sig in under men kom tycligen inte ut själv, inte ens när vi lockade med en boll. Prasslet var antagligen av att hon viftade på svansen när vi ropade. Husse fick lyfta några brädor och locka med bollen så kom hon ut. Hela huvudet alldeles jordig för att inte tala om magen och hon luktade "källare" hela kvällen. Nu ska vi lära Råbert leta Piri på kommando! Idag har husse och Piri tränat och matte och Råbert cyklat...

Grattis till Piri brorsa Keno som vunnit 2st 1:a pris i LKLII och ett 1:a pris i Jaktklas på utställning, mammas pöjk!


2008-06-22 Efter en härlig midsommar i Fäbon bar det så av idag för Petter och Piri till Dreverklubbens ordinarie viltspårprov i Årsunda. Det var första starten i ÖKL och resultatet blev full poäng och ett 1:a pris. Hade det inte varit för det lilla tapp hon hade på första vinkeln hade det blivit HP meddelade domaren muntligt. Härligt!!
2008-06-15 Idag har det varit en händelsrik dag. Det började vid frukostbordet i morse. Råbert satt på stolen brevid Petter, blev skraj när pantkassen med burkar bakom honom vickade så att det skramlade till. Vips hade vi en tollare på frukostbordet också! Ett fyrfotaskutt upp bara, han är allt bra smidig ibland. Otroligt nog klarade sig kaffemuggen, juiceglaset och allt annat. Det var bara en framtass som hamnade i byttan med lite stekt bacon. Efter att hundarna fått en långpromenad med bad försvann Piri och ville inte komma när vi kallade. Petter smög iväg för att se vad hon höll på med vid garaget. Där har hon grävt en JÄTTEGROP under träställningen med presenning över. Jojo. Nu var det dags att städa av huset och Petter började dammsuga. Jag började förbereda golvtorkning och öppnade dörren till källaren för att hämta utrustning i städskåpet. Jag hade torkat vardagsrummet och halva köket när jag började fundera på var Piri tagit vägen. Gick ut och letade men ingen Piri men Petter hittade henne i källaren! Hon kommer upprusande alldeles sandig om nosen.. Vi fattar ingenting, hela källaren har väl plattor?! Nej, inte precis under trappen! Där hade hon stått och grävt så det bara sprutade! Alla kylväskor blev sandiga och fritösen och det var en STOR grop under trappen och en STOR sandhög mitt på golvet! Se fotoalmbum> Städade klart och åkte sedan upp till Fäbon och gick de spår Petter lade igår, och lite bad på det. Sen har det varit lugnt...
2008-06-14 Det har varit fullrulle hela veckan känns det som. Våra grindar som blivit blästrade och pulverlackade har blivit monterad, bild kommer! Sen var det Agilitykurs i tisdags och Anita kurs i onsdags som Petter har bloggat om. Idag var vi fram och tillbaka till Avesta på SKK Int utställning. Först upp med Råbert till Fäbon och sen söderöver. Det var Petter som visade Piri igen men idag ville hon inte trava fint, nån konstig fjös gallop medels passning. Men när Petter värmde upp på sidan om travade hon jättefint! Nåja, nu ville domaren ha lite mer benstomme och mindre svans enligt kritiken> men lite mer värd än en slät 1:a kan man ju tycka den var värd. Vi klarade oss torrskodda iallafall och Petter verkade rätt nöjd ändå att komma iväg hemmåt i så pass god tid. Grattis Malin och Milton till Bir, Cert & Cacib & BIG-3!!
Väl hemmma slängde vi i oss lite lunch för att sedan åka upp till Fäbon och hämta Råbban, Petter passade på att lägga varsitt spår åt dem som de ska få gå imorgon.
2008-06-09 Piri blev Godkänd på Apporteringtestet i helgen. Nu har jag lagt ut lite bilder i fotoalbumbet>
2008-06-01 Vet inte om det är nått som går men i går gjorde Piri en jättegrop på 0,01 sekund verkade det som. Hon smög in mellan rododendronbuskarna och innan jag hann fatta vad hon sysslade med bara sprutade det jord som en värsta jordfräs. Nu ligger det hönsnät över så länge. Hon har varit och pysslat i syrenhäcken också. Inspekterat Santos gamla grop, det var bara näsan som stack upp på honom när han boa ned sig där. Har väl med värmen att göra också kan jag tänka mig. Tico hade också varit farten och grävt har jag hört... Tico som fått en lillebror i helgen. Sen har det här beteendet flyttat inomhus också, vi brukar kalla det för att Piri gör moshpits i biabädden med alla mysdjuren... kunde inte låta bli att föreviga tillståndet i fotoalbumet>.
2008-05-18 Jag anmälde Piri till SSRK utställningen i Södertälje mest för att det var ett trevligt ställe och det gick ju bra förra året, hon fick sitt första CERT där i augusti. Sen passade det ju bra att Toppa har valpar så vi kunde åka förbi Annika sen och få träffa på dem i valplådan. Att det skulle gå så bra att vi fick sprätta den andra lilla champagnen (Lanson Black Label Brut) matte inhandlat på Paris flygplats förra sommaren trodde vi inte men det var ju superkul! Husse och Piri jobbade jättebra i ringen och hon blev Bästa ÖKL tik med CK. Championtiken blev sen Bästa Tik och BIR och Piri blev 2:a BT. Läs kritiken> Vi träffade också en hane i Toppas första kull på utställningen, Agrosofens Rödtopp "Arrac" som gick i Juniorklass och fick 1:a pris Nu håller vi tummarna för syskonen som ska till Österbybruk nästa helg!
2008-05-13 Har uppdaterat lite aktiviteter samt Petter träningsbloggar> regelbundet.
2008-05-06 Sniffa och Twist har gjort det igen! Grattis grattis! Å Keno har blivit uppfl till Högre i spår - mammas pöjk! Petter har träningsbloggat> efter dagens tisdagsträning med SSRK Gästrike sektionen i Gävle. Det var tydligen jobbigt för hon "dörva" av på fällen framför frysen inlindad i boan-johan... men när husse började knapra vetekex i vardagsrummet kika hon fram... så trött var man inte! Här framöver kommer Piri att få det hett om öronen. Hon är anmäld till både en viltspårkurs och en agilitykurs och sen jaktträning på det. Det klarar hon säkert, vår lilla ferrari.
2008-04-28 Vi vill förstås gratulera Piris syskon Sniffa (1:a nkl), Tico (2:a nkl) och Twist (2:a nkl och Provbäst!) till strålande resultat på sina provstarter förra veckan! Starkt jobbat!!

Efter en fin helg i Fliken har Petter har träningsbloggat>


2008-04-21 Städat lite i den planerade aktivitetslistan samt Petter har hunnit med några träningsbloggat>
2008-04-14 Petter har träningsbloggat>
2008-04-05 Piris bror Tico har fått en lillebror och en ny hemsida>
2008-04-01 Piris bror Rival har fått en egen blogg>
2008-03-24 Petter tog ett kort på Piri på promenaden i solen idag.
2008-03-23 Nu löper Piri.
2008-03-20 Vi gratulerar Piri och hennes Agrosofens syskon på deras 2 årsdag idag. Piri tyckte nog hon fick en liten födelsedags present redan på natten när husse kom hem från sin Indien resa strax efter kl 02.00. Hon ville aldrig sluta pussas verkade det som. Och det första hon gjorde imorse var att lägga sig på husse och pussa på honom. Råbert var lite mer avvaktande i natt, "vi låg faktiskt och sov" men mjuknade upp han med efter ett tag. Sen var det lördag idag och han krävde en långpromenad som vanlig på fm. Nu fick han en kortare vända och sen kom Kent efter lunch för en riktigt långpromenad. Piri fick en ny leksak i present och tuggis förstås! 
2008-03-16 Piris dagisfröken Katta var snäll och ställde Piri idag på SSRK utställningen i Högbo. Petter hade lovat men så  kom en tjänsteresa till Indien ivägen, han har dock kommit fram helskinnad till Ahmedabad och +36 graders värme. Tur att det är en snabbtripp bara... Lika bra det, att han missade SM finalen i bandy med det resultatet! Nåja, Katta visade Piri jättefint, läs kritiken> I den muntliga kritiken sa domaren att hon önskade henne en kotlettrad kortare i ryggen, men vi tycker hon är BIV (Bäst i Världen som Anita Wahlgren en gång sa) iallafall. Hon har jättefin päls just nu, hon ska ju till och löpa - har inte börjat än, och när hon springer fint rör hon sig jättebra. Upp till två års ålder får man hoppa och studsa i ringen säger Gerard O'shea så det är dags att ta tag i det där nu när hon blir två på fredag! Kul att träffa Johanna och Tico och alla andra Tollarbekanta.
2008-03-01 Nu har vi fått rapport att även syster Sniffa löper och dagisfröken Kattas bägge tikar löper också. Mycket intressant tycker Piri. Petter har träningsbloggat>
2008-02-27 Vi tror att Piri kommer att börja löpa snart och har fått rapport om att syster Vilda i Kalmar löper redan. Första gången var det bara några dagar mellan att systrarna satte igång...  Råbert blir häftigt uppvaktad och hon gör små "moshpits" i bia bädden med alla mysdjuren och bäddar frenitiskt.
Petter har träningsbloggat>
2008-02-21 Uppdaterat med länk till Piris syster Sniffas hemsida och kennel Aktivivas>
2008-02-17 Petter har träningsbloggat>
2008-02-10 Petter har träningsbloggat>
2008-02-03 Idag tog vi oss ned till  Johanna och Tico i Tärnsjö och träffade bl.a. Malin och Keno. Petter har träningsbloggat lite>
2008-02-02 Vi skulle ha åkt idag till Johanna och Tico i Tärnsjö och träffas syskonen (Malin och Keno är på besök bl.a.) men vi fegade ut. På väderleksprognosen sa de att det skulle kunna komma ett par decimeter snö på sina håll och då är det inte skoj att färdas på vägarna eller träna. Vi hoppas på bättre väder imorgon så åker vi en sväng och säger hej. Vi bestämde oss istället för att ta en tur till Fäbon och lämna tillbaka TV'n vi lånat. Där var det mycket mera snö än hemma och hundarna rasade runt. Råbert pep till lite vid ett tillfälle och väl hemma låg han och slicka på en tass. Jahapp, en tå är röd och irriterad. Blir en tur till vet på måndag kanske. Satte på honom en babysocka så han inte ligger och slickar och så blir det muttluck på promenaderna. Men några bilder hann jag ta i Fäbon>

Jag har också lagt ut den text jag skrev till Tollaren när vi hade besökt Kanada och Jubileums specialen 2005>


2008-01-23 Grattis Råbert på 7 årsdagen!! Hurra, hurra, hurra, hurra!!


2008-01-15 Idag var Piri till frisören. Jag bad henne ta rejält så det vår växa ut med pälsen som är på gång nu. Kolla här>
2008-01-06 Städat bort julen på hemsidan och uppdaterat Aktiviteter för 2008.
2008-01-03 Vill önska alla ett Gott Nytt År! Vi åkte direkt från träning hos Johanna och Tico i Tärnsjö dagen innan nyårsafton upp till Fäbon igen. Det poffade för mycket här hemma för att Råbert skulle vara bekväm. Tack och lov är det bättre när han är utomhus så rasta går bra men han skakar lite lätt och flåsar inomhus. Mitt gamla trick med att sätta på tvättmaskinen funkar inte med den nya - den är alldeles för tystgående. Men klicker gick bra ett tag tills det blev för mycket. Och det skulle vara den gamla klickern och inte den nya. Men för Piri gick det bra med vilken som - skitkul tycker hon!

Idag fick hon vara ensam en stund på dagis hos Katta medan jag tog Råbert till frisören på Arkens Zoo i Sandviken. Linda tog bort luddet bakom öronen och rakade rent under öronen och tassarna, putsade till fanor och byxor och lite under maggen. Katta tyckte han såg mycket yngre ut vilket ni kanske också håller med om? Kolla här> Kanske är viktigt för honom nu när han fyller hela 7 år den 23!


2007 års uppdateringar

 


Tillbaka