Uppdaterat


2012-12-15

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag misstänker att nästa vecka kommer att bara swischa förbi! Petter fotade hundarna för årets julkort på lunchpromenaden idag och så här blev det i år. Vi önskar alla våra vänner en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Vi var i torsdags på återbesök med Piri hos Ann Essner, Vetfysio Gefle Hund och Katt praktik, och allt ser bra ut. Fettknölen växer lite men rakt bakåt och inget som verkar påverka henne alls faktiskt. Hon har också lagt på sig ytterligare 1,5 cm runt låren i muskler så där ser man vad träning, och antagligen en del hopp och skutt i snön gör. Lilla virvelvinden!

Petter har nu fått hem Vimmerbyskrapan och jag antar att det kommer att rakas snö i stugan över julledigheten.

Hoppas nu också att den lilla 10 veckors tollarvalpen som försvann den 12 December i Kalix kommer tillrätta innan jul, det finns en egen sida på Facebook>

 

 

2012-12-08

Så har vi fått snö så det räcker och blir över! Inget staket syns mot grannen och det går över hundarna ryggar när de springer i gången Petter skottat  med snöslungan runt huset. Idag har Petter lånat grannens snöräv och skottat av taket på framsidan och över bron. Vi har beställt en Vimmerbyskrapa med 6 meter skaft så vi kan skotta av taket i stugan senare... Här kan du se hur snöräven funkar>

 

 

2012-08-04

Nu är semestern snart över och vi har haft det oförskämt bra! Första veckan kom Magnus och Lena hit från Mariestad med Müsli och Pasta. Det blev en hel del jaktträning för hussar och hundar och shopping för mattarna. Piris träning går framåt, och då tänker jag mest på fys, och vi ska tillbaka till Ann senare i augusti för uppföljning. Det blir nog ingen start på jaktprov i år tyvärr. Råbban har haft det lite kämpigt i sommar med sin täta päls har han fått fukteksem, som vanligt, under magen och svansen. Men med lite rakning och schamponering har vi fått bukt på det med.

Vi har fortsatt med rusten hallen och nu är det mesta på plats. Fler bilder kommer.

2012-05-17

Här blir det inte längre så täta uppdateringar märker jag. Men vi har inte varit ute på så mycket aktiviteter heller.

Piri har opererats ytterligare en gång, tagit bort en ny fettknöl, så våren har ägnats åt rehab träning. Efter operationerna var hon sämre musklad på högerlåret och vi sökte hjälp hos Ann Essner, Vetfysio Gefle Hund och Katt praktik. Här har hon fått komma igång med träning i vattentanken och övningar på vibrationsplatta mm.

Efter bara 3 besök, och egen träning 2 gånger om dagen, har hon nu samma omfång om båda låren igen! Där ser man vad promenad med viktmanschett, cavalettipromenad över stege och balansövningar på pilatesboll kan göra för nytta.

Nu tränar vi på och ska uppta cykling i veckan.

 

Vi har också rustat hallen nere. Det är ett rum som vi i princip inte rört sedan vi flyttade in 1991, och DET syntes. Tunn plastmatta som fått många törnar av hundklor genom åren.

Nu är det nya snickerier runt alla dörrar, allt nymålat och ny matta i hall och trapp till övervåningen. Imorgon kommer snickaren och sätter dit golvlister och tröskel och sen är det bara inredning kvar.

Bilder kommer!

 

2012-03-20

Grattis Piri och hennes syskon på 6 års dagen!
2012-01-23

Grattis Råbert och hans syskon på 11 års dagen!!

 


 2011 | 2010  2009 2008 2007 

 


Tillbaka